Na de aankondiging van Shenmue III tijdens de E3 2015 lieten veel gamers weten dat zij ook graag de eerste twee delen als remaster weer terug wilden zien. SEGA heeft nu laten weten hier gehoor aan te gaan geven.

Doordat er door steeds meer gamers werd gevraagd naar een remaster van de eerste twee delen van Shenmue, ging SEGA in 2016 onderzoeken of dit eventueel mogelijk zou zijn. Begin 2017 werden er domeinnamen geregistreerd die te maken hadden met een eventuele remaster. Dit was natuurlijk geen zekerheid dat de games ook daadwerkelijk zouden komen, maar die zekerheid hebben we nu dus wel. Het is de bedoeling dat beide titels als digitale en fysieke bundel worden aangeboden en de games zullen dit jaar al verschijnen.

Volgens SEGA is de remaster de ‘beste manier om Shenmue te spelen’. Buiten het upgraden van de graphics, zijn er ook nog een aantal andere extra’s toegevoegd, zoals de keuze uit een originele of moderne besturing, een verbeterde user interface en de keuze tussen Japanse of Engelse stemmen. Om je een idee te geven wat je van de remaster kunt verwachten is er ook een trailer vrijgegeven.