Bethesda maakte eind maart bekend dat de volgende uitbreiding voor The Elder Scrolls Online spelers naar Summerset Isle zal brengen. Deze uitbreiding moet op 5 juni verschijnen voor de game en vandaag hebben we de eerste gameplay trailer voor je.

Deze trailer laat Summerset Isle zien en het ziet er naar uit dat deze nieuwe omgeving weer erg gevarieerd is vormgegeven. Het is trouwens de eerste keer dat spelers dit gebied kunnen bezoeken sinds The Elder Scrolls: Arena uit 1994. De uitbreiding brengt een nieuw verhaal, nieuwe vaardigheden, terugkerende vijanden en nog veel meer.

Bethesda omschrijft de uitbreiding als volgt:

“Voor het eerst in de geschiedenis is het eiland Summerset geopend voor het grote publiek door de verordening van Koningin Ayrenn. Nieuwkomers kunnen weelderige bossen, tropische lagunes en eeuwenoude koraalgrotten verkennen. Dit nieuwe gebied is zelfs nog groter dan Vvardenfell uit het hoofdstuk Morrowind van vorig jaar. Bezoek de mysterieuze Psijic Order, een geheim vennootschap van magiërs op het eiland Atraeum, voor een nieuwe skill line en krachtige vaardigheden. Avonturiers hebben ook de mogelijkheid om de hoogste piek van Summerset naar de stad Cloudrest te beklimmen en zich te verenigen om vijanden aan te pakken in een uitdagende proef met 12 spelers.”