Het lijkt wel alsof tennis games plots weer erg populair zijn. Na jarenlange stilte zien we opeens de ene tennis game na de andere aangekondigd worden. Zo komt eind mei van Bigben Interactive de game Tennis World Tour uit en Big Ant brengt AO International Tennis begin mei al uit. Daar zal het voorlopig niet bij blijven, want er komt nog een tennis game aan.

Deze is alleen anders dan de eerder genoemde games, want deze game wordt ontwikkeld voor PlayStation VR. De naam is Dream Match Tennis en is afkomstig van dezelfde ontwikkelaar die ook Rollercoaster Dreams heeft ontwikkeld. De aankondiging van de game werd in het Japanse gamesblad Famitsu gedaan, zoals je op de scans hieronder kunt zien.

De ontwikkeling verloopt voorspoedig, zo meldt de Famitsu, men is namelijk al voor 95 procent klaar met de game. Dream Match Tennis is overigens een simulatie en bootst de beweging van de racket en de bal nauwkeurig na. Rotaties en hoeken zullen ook geregistreerd worden en dat geeft de speler een authentiek gevoel.