DICE heeft aangekondigd dat de map ‘Rupture’ uit de uitbreiding They Shall Not Pass nu voor iedereen beschikbaar is. Spelers die de genoemde uitbreiding niet in bezit hebben, kunnen nu dus zonder kosten te maken ook op deze map spelen. Dat is niet het enige, want ook is aangekondigd dat de map ‘Soissons’ ergens in mei gratis beschikbaar gesteld zal worden voor alle spelers.

In juni zal er een nieuwe modus voor Battlefield 1 uitkomen en dat is ‘Shock Operations’. In deze modus zullen aanvallers en verdedigers strijden om sectoren en hoewel deze modus lijkt op de ‘Operations’ modus, draait het nu echt om één map. Dit is voor iedereen die niet genoeg tijd heeft voor een complete Operations ronde.

Shock Operations is straks beschikbaar op vijf verschillende maps en deze modus laat maximaal 40 spelers toe. De vijf verschillende maps zijn: Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge en River Somme.

Deze maps zijn normaliter exclusief voor houders van de Battlefield 1 Premium Pass of eigenaren van de stand-alone uitbreidingen. Spelers die deze content echter niet hebben gekocht, die krijgen via deze modus alsnog toegang tot de maps.