Fortnite, de game die een ware hype heeft ontketend onder gamers en die er mede voor heeft gezorgd dat het Battle Royale genre momenteel erg populair is. Verschillende ontwikkelaars is dit ook opgevallen, getuige de geruchten dat er in Call of Black Ops IIII en in de nieuwe Battlefield mogelijk ook een Battle Royale modus verwerkt zal worden. Mocht dit zo zijn, dan zullen dit ongetwijfeld niet de enige games zijn waarbij dit zal gebeuren. Meer ontwikkelaars zullen mee willen liften op de hype, maar je kan je afvragen of dit allemaal niet een beetje doorslaat. Voer voor discussie wat ons betreft en dus hangen we hier de volgende stelling aan: “Zit jij te wachten op een Battle Royale modus in jouw favoriete game?”

Bij het gerucht over Call of Duty: Black Ops IIII komt een Battle Royale modus vermoedelijk in de plaats van de gebruikelijke singleplayer campagne. Iets wat fans die ook graag die laatste modus spelen mogelijk niet op prijs zullen stellen. Hoe EA en DICE het gaan verwerken in de nieuwe Battlefield – als het gerucht überhaupt klopt – is nog even afwachten, maar het kan best zo zijn dat ook in die game bepaalde onderdelen nu weggelaten worden. Of wat te denken van Red Dead Redemption 2, die mogelijk ook over een Battle Royale modus beschikt? Iedereen haakt er zo te zien op in…

Zolang het Battle Royale genre populair blijft, zal niemand achter blijven. Maar je kan je natuurlijk afvragen of er binnen games als een Call of Duty: Black Ops IIII of een Battlefield wel een Battle Royale modus past. Het is toch een flinke nieuwe stap voor een franchise en de vraag is nog maar of het net zo goed uitpakt en belangrijker nog, of gamers er überhaupt op zitten te wachten. Ook ontstaat dan al snel het ‘probleem’ dat het genre nogal uitgemolken wordt met veel kritiek tot gevolg.

Met de huidige populariteit en de vele geruchten leek het ons een mooi onderwerp om te bediscussiëren. Vanaf hier betrekken we jou erbij, want hoe kijk jij tegen een Battle Royale modus aan en dan met name rondom toekomstige games? Laat vooral van je horen en deel je mening hieronder!