De laatste dagen doken er diverse geruchten over Call of Duty: Black Ops IIII op. Zo werd er gemeld dat de shooter mogelijk geen singleplayer campagne bevat en dus alleen maar multiplayer en Zombies als modi zou hebben. Ook meldden meerdere bronnen dat Treyarch aan een Battle Royale modus voor de game zou werken. Ook nu is er weer een gerucht ontstaan en opnieuw is het allemaal vrij opmerkelijk.

Voordat we op het gerucht zelf ingaan is het belangrijk om te melden waar het vandaan komt. De berichten zijn afkomstig van Twitter-gebruiker Matt Harris. Nou lijken berichten van willekeurige mensen op Twitter vaak erg ongeloofwaardig, maar de doorgaans zeer betrouwbare website CharlieINTEL meldt dat het overeenkomt met de verhalen die zij zelf gehoord hebben. Daarom lijken deze geruchten dus wel redelijk betrouwbaar. Neem de onderstaande informatie uiteraard nog wel met een korrel zout, het blijven immers niet voor niets geruchten.

Volgens de nieuwste berichten zou de multiplayer van Call of Duty: Black Ops IIII erg overeenkomen met Overwatch. Dit zou hem vooral zitten in het feit dat het meer als een hero-shooter zou zijn. Black Ops III had natuurlijk de Specialists, maar Treyarch zou volgens dit gerucht nog veel verder gaan met dat systeem, waardoor het dus veel meer op een game als Overwatch zou gaan lijken. De gameplay zou volledig draaien om de speciale vaardigheden van je personage. Perks en killstreaks, zoals we die uit de Call of Duty serie kennen, zouden compleet verleden tijd zijn.

Verder zou dit nieuwe ‘hero-systeem’ ook van invloed zijn op de soort gameplay die je kunt verwachten. Call of Duty: Black Ops IIII is volgens het gerucht een mix tussen ‘boots on the ground’ gameplay en ‘advanced movement’ gameplay, zoals we dat in de meest recente futuristische delen zagen. De Twitter-gebruiker maakt niet alleen de vergelijking met Overwatch, maar ook met LawBreakers.

We kunnen wel stellen dat de serie hierdoor een enorm andere richting op zou gaan. Opvallend is echter dat de persoon op Twitter ook meldt dat de playtesters binnen Treyarch de nieuwe gameplay van Call of Duty: Black Ops IIII helemaal niet leuk zouden vinden. Het zou volgens hen niet meer als een echte Call of Duty game aanvoelen. Volgens het gerucht zou Treyarch daarom veel ‘Overwatch-elementen’ uit de game gehaald hebben en zouden ze meer traditionele elementen uit de Call of Duty serie juist hebben toegevoegd.

CharlieINTEL kon dit laatste niet bevestigen. Wel zou het dan opvallend zijn dat men relatief laat in de ontwikkeling nog zo veel aan de game zou veranderen. We zijn immers minder dan een maand verwijderd van de officiële onthulling en de game komt ook al wat eerder uit dan we van de serie gewend zijn.

Op 17 mei zal Treyarch de eerste beelden van Call of Duty: Black Ops IIII laten zien en dan weten we uiteraard meer. Dan zullen we er waarschijnlijk achter komen of alle bovenstaande details ook echt kloppen.