Call of Duty: WWII wordt naast de betaalde uitbreidingen ook geregeld ondersteund met gratis nieuwe content. Zo zijn er al meerdere extra wapens aan de game toegevoegd, evenals een compleet nieuwe Division. Het lijkt erop dat er in de nabije toekomst nog veel meer nieuwe content aan zit te komen, zo blijkt uit een bericht op Reddit.

Iemand heeft na de laatste patch voor Call of Duty: WWII de bestanden van de game doorzocht. Hier werden verwijzingen gevonden naar maar liefst 13 nieuwe wapens. Ook wordt er in de bestanden van de shooter een nieuwe Commando Division genoemd, evenals de mogelijkheid om je soldaat van face paint te voorzien.

Hieronder een kort overzicht van alle nieuwe content die in de game files van Call of Duty: WWII is gevonden. Voor het volledige bericht van de Reddit-gebruiker, met een hoop meer details, kun je hier terecht. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd zeker is dat content in de game files ook echt daadwerkelijk wordt uitgebracht.

Nieuwe wapens

Er zijn 13 nieuwe wapens in de bestanden gevonden. Hieronder vallen drie rifles, vijf sub machine guns, twee light machine guns, twee sniper rifles en één meleewapen. Onder de wapens bevinden zich onder meer de Mosin-Nagant sniper rifle en de Austen SMG.

Commando Division

Als we de game files mogen geloven zal er een nieuwe Division aan de game worden toegevoegd, genaamd Commando. De Reddit-gebruiker zegt dat de kans groot is dat er nog het één en ander aan de speciale vaardigheden van deze Division wordt veranderd. Zoals het er nu in de bestanden voor staat, krijg je met de Commando Division allemaal extra’s naar mate je kills maakt. Zo krijg je extra Basic Trainings, minder recoil, een hogere sprintsnelheid en een betere bescherming tegen explosieven.

Face Paint

In de bestanden zijn verwijzingen naar Face Paint gevonden. Het is nu nog niet mogelijk om het gezicht van je soldaat van een camouflage te voorzien, maar mogelijk kan dit in de toekomst dus wel. Een dergelijke feature zagen we eerder al in Call of Duty: Black Ops.

War map in derde DLC

Als we de informatie uit de game files mogen geloven, speelt de War map in de derde (nog onaangekondigde) uitbreiding zich af in Tunesië, Afrika. Om de missie te laten slagen, zouden spelers achtereenvolgens een vlag moeten veroveren, een hardpoint moeten vasthouden en een doelwit moeten vernietigen.

Chrome Tiger Camo

Als laatste is er in de bestanden een vermelding van een nieuwe camouflage voor wapens gevonden. Deze zou de ‘Chrome Tiger’ camo heten.