Catness Game Studios heeft aangekondigd dat HIVE: Altenum Wars op 1 mei zal verschijnen voor de PlayStation 4. Het betreft hier een multiplayer hero-shooter, die vanuit een 2.5D side-scrolling perspectief gespeeld wordt. De game laat twee teams van vijf spelers het tegen elkaar opnemen in de modi Team Deathmatch en King of the Hill. Ook is er een offline Survival modus beschikbaar.

Een uniek aspect van HIVE: Altenum Wars is de arena waarin het gespeeld wordt. De gevechten vinden plaats in Hexadiums, arena’s in de vorm van een zeshoek. De Hexadiums zijn verdeeld in zes verschillende zones. Elke zone heeft andere eigenschappen, zoals variërende zwaartekracht en allerlei platforms. Iedere zone speelt dus anders. Spelers kunnen kiezen uit verschillende heroes, die Hexadiers worden genoemd.

Ontwikkelaar Catness Game Studios beloofde dat de game na de release nog voor lange tijd ondersteund zal worden. Zo wordt cross-play tussen PS4 en PC kort na de release toegevoegd. Later kunnen spelers ook nieuwe personages, modi, arena’s en nog meer content verwachten.

HIVE: Altenum Wars verschijnt zoals gezegd op 1 mei voor de PlayStation 4 en zal dan €9,99 kosten. Hieronder kun je een trailer van de game bekijken.