Over een maand ligt Detroit: Become Human in de winkels en media wereldwijd hebben inmiddels even met de game kunnen spelen. Zo ook wij, zoals je gisteren in onze hands-on preview hebt kunnen lezen. De game kan je een beetje zien als een interactieve film, waarin jouw keuzes het verdere verloop van het verhaal bepalen.

Nu blijkt dat je de game op twee manieren kan ervaren door verschillende moeilijkheidsgraden. De eerste is ‘Casual’ en de ander is ‘Experienced’ en daar tussen zit uiteraard enig verschil, maar dat wel een beetje op een andere manier dan je gewend bent.

Casual richt zich puur op het verhaal, zodat je zonder al te veel moeite het avontuur kan beleven. Dat betekent ook dat de besturing heel erg simpel is ingericht en er zijn minder kansen dat een personage doodgaat door de keuzes die je maakt.

Experienced is een stuk uitgebreider en qua besturingselementen is het vergelijkbaar met de eerdere games van Quantic Dream. Ook is de kans groter dat personages doodgaan aan de hand van jouw keuzes, dus de consequenties tellen wat zwaarder dan bij Casual.