Battlefield 1 heeft onlangs de Rupture-map beschikbaar gesteld voor alle spelers van de game en binnenkort komt daar de map Soissons nog bij. Daar blijft het niet bij, want in juni lanceert men ook nog eens de Shock Operations. Dit is een alternatieve modus van de huidige Operations modus in de game. Deze modus brengt sector-bij-sector gevechten met zich mee op een enkele map. Shock Operations zal gratis beschikbaar gesteld worden voor een ieder met een exemplaar van de game.

Toch is er ook een kleine kanttekening bij dit hele verhaal, Battlefield 1 is nu 18 maanden verkrijgbaar en DICE laat weten dat het tijd is om de maandelijkse updates stop te zetten. Dit gebeurt vanaf juni 2018. Dat betekent overigens niet dat ondersteuning volledig stopt, men blijft bugs en dergelijke oplossing, maar aan de toevoeging van de constante en vele content komt nu wel een einde.

DICE meldde het volgende hierover:

We gaan verder met maandelijkse updates voor Battlefield 1 tot juni 2018, inclusief verse content en diverse tweaks en fixes voor de spelerservaring. Zoals je misschien hebt gezien op de update-pagina, kunnen deze updates betrekking hebben op van alles en nog wat: matchmaking, wapenbalans en zelfs Dreadnought-hoorns die maar blijven schallen.

Geniet van de weg vóór ons en blijf regelmatig meedoen aan Battlefield 1: je wilt niet missen wat er komen gaat.

We verwachten dat de volgende Battlefield snel aangekondigd zal worden, vermoedelijk tijdens het EA Play evenement op 9 juni in Los Angeles