De langzame dood van de PS Vita zorgt ervoor dat Sony andere mogelijkheden onderzoekt om de PS4 Remote Play functie tot zijn recht te laten komen. De smartphone is nog altijd een interessante optie, maar on-screen controls zijn net zo vreselijk als een doorbakken biefstuk. Het haalt de ervaring weg en zorgt alleen maar voor frustratie wanneer je niet optimaal van je game kunt genieten.

Sony Mobile Communications heeft vandaag daarom de XMount geïntroduceerd. Deze nieuwe mount kan je gebruiken met je Xperia en DualShock 4 controller. Op deze manier heb je de optimale ervaring terwijl je een PS4-game op je mobiel speelt.

Uiteraard werkt het ook met andere telefoons, maar Sony geeft zelf aan dat de volgende telefoons ondersteunt worden: Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia X Performance, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium.

Om Remote Play op smartphones echt populair te maken, dient Sony de ondersteuning uit te breiden naar andere telefoons, waaronder de Samsung-modellen en natuurlijk de iPhone. Vooralsnog blijft de app, via de officiële weg, enkel beschikbaar voor de Xperia-telefoons van Sony zelf. Een beetje hobbyist weet Remote Play echter ook werkende te krijgen op andere telefoons, maar de extra stappen weerhoudt men hier mogelijk van.

De XMount is vanaf juni 2018 verkrijgbaar in Japan, een Westerse release is vooralsnog niet gecommuniceerd, al is het importeren van zo’n kleine accessoire relatief makkelijk.

XMount

blank

blank