Daybreak Games heeft vandaag aangekondigd dat de game H1Z1 naar de PlayStation 4 komt later dit jaar. Voordat de game daadwerkelijk uitkomt zullen er eerst beta’s plaatsvinden. In eerste instantie zal er een gesloten beta gehouden worden en die start later deze maand. Jezelf daarvoor aanmelden kan hier.

Op dinsdag 22 mei gaat de open beta van start en daar hoef je je uiteraard niet voor aan te melden. De game is een port van de pc-versie, maar de ontwikkelaar heeft het geheel wel geoptimaliseerd voor de PlayStation 4. Dat wil zeggen dat de game een vloeiende controller besturing heeft en features specifiek voor de PlayStation 4, zodat het natuurlijk aanvoelt. De game zal op de PlayStation 4 Pro trouwens op 60 frames per seconde draaien.

Het betreft hier een free-to-play titel, maar het is binnenkort mogelijk om de game te reserveren. Als je dat doet, dan krijg je een dynamisch thema zodra de game uit is en een aantal unieke cosmetische in-game items. Als je een pre-order plaatst voor 22 mei, dan krijg je deze items gelijk bij de start van de open beta. Heb je een PlayStation Plus abonnement? Dan krijg je 20% korting op een pre-order.