Het lijkt erop dat de volledige productie van de PlayStation 5 niet zo ver weg meer is. The Taiwan Semiconductor Manufacturing Company is begonnen met het produceren van een verhoogd volume 7nm chips. De chips die gemaakt worden met de 7nm process technologie gaan hoogstwaarschijnlijk ook in de PlayStation 5. De volgende console van Sony gaat namelijk vermoedelijk gebruik maken van de volgende generatie AMD Accelerated Processing Unit (APU). Ditzelfde type chip zit nu ook in de PS4 en eerdere uitspraken van AMD wijzen erop dat Sony nog steeds klant is, voor nu en in de toekomst.

Deze APU van AMD maakt gebruik van de 7nm chips van TSMC, dus moet de productie omhoog. TSMC meldt zelf dat hun chips gebruikt gaan worden voor een breed scala aan toepassingen, waaronder dus gaming. Zodra de chips van TSMC klaar zijn, kan de volgende fase in gang worden gezet om de APU’s voor de PS5 klaar te stomen. Hiermee is de volledige productie van de PS5 dus mogelijk dichterbij dan gedacht. De kans is ook groot dat Sony inmiddels heel goed weet wat de specificaties zullen zijn van nieuwe console.

Het blijft uiteraard giswerk, maar vaak zijn dit soort productie momenten wel een teken van wat komen gaat.

“More than 50 products tape-outs has been planned by end of this year from applications across mobile, server CPU, network processor, gaming, GPU, PGA, cryptocurrency, automotive and AI. Our 7nm is already in volume production.”