Fortnite is officieel bekroond tot de grootste free-to-play console game ooit. Dit komt omdat de game alle records verbroken heeft als het gaat om omzet en actieve gebruikers. Een rapport van SuperData Research laat zien dat de game over alle platformen $223 miljoen omzet heeft behaald in de maand maart. Dit is een stijging van maar liefst 73 procent ten opzichte van de maand ervoor.

Dit soort stijgingen en getallen zijn natuurlijk duizelingwekkend, het is ook bizar hoe snel Fortnite de positie van Minecraft als grootste game op Twitch wist over te nemen. De verhoogde omzet komt volgens het bedrijf ook door de release van een John Wick skin en een nieuw seizoen van de Battle Pass.

Fortnite heeft ook PlayerUnknown’s Battlegrounds verslagen als het gaat om omzet en actieve gebruikers. Op iOS claimde Fortnite ook de top spot in de Verenigde Staten als meest gedownloadde app.

Heel veel succes dus voor Fortnite, nu is het alleen de vraag hoe lang de game aan de top blijft en of ze het weten vast te houden met een constante stroom aan content en features.