Vandaag hebben Focus Home Interactive en DONTNOD Entertainment een nieuwe trailer uitgebracht voor Vampyr. Deze gameplay trailer toont ons hoe de gekwelde protagonist Dr. Jonathan Reid sterker kan worden door burgers op te offeren. Hierdoor kun je hem ook omschrijven als een monster, precies hetgeen waar de onderstaande trailer zich op focust.

Vampyr komt op 5 juni naar de PlayStation 4, Xbox One en pc. De pre-orders zijn inmiddels beschikbaar, waaronder in de PlayStation Store.

In Vampyr heeft dokter Jonathan Reid XP nodig om vaardigheden te leren en te ontwikkelen. De grootste bron van XP zijn de burgers van Londen, dezelfde burgers die de dokter wil redden van de epidemie die door de stad trekt. Noodgedwongen is de vraag niet langer ‘zal ik iemand vermoorden?’ maar ‘wíe zal ik vermoorden?’. Door het leven van burgers te onderzoeken kan Reid beslissen wie het meer ‘verdient’ om opgeofferd te worden – maar hij kan ook gewoon toegeven aan zijn dorst en alle stervelingen als bloedbronnen behandelen. Het vermoorden van sommige burgers heeft wel een grotere impact op het lokale ecosysteem dan het doden van anderen, terwijl het doden van te veel mensen ertoe kan leiden dat een volledig district instort.

Nadat hij het bloed uit zijn slachtoffers heeft gezogen, kan Reid krachtige gevechtsvaardigheden leren en ontwikkelen. Daarmee kan Reid vijanden razendsnel naderen en stompen, om vervolgens met dodelijke klauwen op ze in te hakken. Om vijanden van afstand te raken, kan hij ook vermogens als Bloodspear gebruiken. Op de hogere levels kan Reid zelfs vaardigheden leren die door de vampieren zelf worden gevreesd. Met Abyss bevrijdt hij zijn innerlijke schaduwen, terwijl Rage hele groepen vijanden raakt met een verschrikkelijke furie. Het leren en ontwikkelen van deze vaardigheden zal de dokter zeker helpen bij zijn missie om Londen te redden – maar tegen welke prijs?