Battlefield 1 zal later dit jaar worden afgelost door een nieuwe Battlefield game die nog door EA en DICE moet worden aangekondigd. Tot juni blijft DICE Battlefield 1 in ieder geval actief ondersteunen en de ontwikkelaar maakt de game voor meer mensen toegankelijk door extra content gratis beschikbaar te stellen.

We hebben het dan natuurlijk over de They Shall Not Pass uitbreiding en ook de Rupture map die spelers nu (tijdelijk) gratis kunnen binnenhalen. Mocht je Battlefield 1 veel spelen, maar deze content nog niet hebben, dan heb je nu dus een mooie mogelijkheid om de content alsnog te verkrijgen.

Daar ligt echter ook precies een pijnpunt, want voor deze content moest je tot voor kort nog gewoon betalen. Je kon de content los aanschaffen, maar tevens zat het bij de Premium Pass inbegrepen, die aanvankelijk €49,99 kostte. Het is niet de eerste keer dat EA zoiets doet, want zo’n anderhalf jaar geleden deed men dit namelijk ook met Battlefield 4, waarvoor toen alle extra content gratis beschikbaar werd gesteld.

Stel nu dat je in een vroeg stadium al de Premium Pass hebt gekocht, dan kunnen we ons voorstellen dat je je nu enigszins bekocht voelt. Dat content op den duur in prijs omlaag gaat is logisch, maar het gedeeltelijk of in z’n geheel gratis beschikbaar stellen kan wat frustratie oproepen. Iets wat we ook in de comments onder de nieuwsberichten hebben teruggezien.

Dat is precies waar we het over willen hebben vandaag, want hoe denk jij hier nu over? Voel jij je als koper van de Premium Pass of losse content benadeeld doordat EA het doodleuk gratis beschikbaar stelt? Of heb je er niet zoveel moeite mee, omdat je al een vrij lange tijd van de content hebt kunnen genieten, daar waar andere spelers dat tot op heden niet konden?

Een interessante draai aan dit verhaal is natuurlijk ook dat je op basis hiervan kan besluiten om toekomstige uitbreidingen voor nieuwe Battlefield games niet langer direct te kopen. Dit puur vanwege het feit dat het vroeg of laat toch wel gratis aangeboden wordt. Want waarom zou je er €49,99 aan uitgeven als je weet dat het op termijn kosteloos zal zijn? Of kan je domweg gewoon niet zo lang wachten en heb je de centen er voor over?

Het is een beetje een gevoelsmatig ding. Voel je je bekocht of is de tijdspanne tussen de release en het gratis aanbieden lang genoeg dat je er mee kan leven? Laat je hieronder vooral weer horen, we zijn erg benieuwd naar jouw mening!