Arthur Morgan, de protagonist van Red Dead Redemption 2 en tevens hierboven afgebeeld, is een veelzijdige man. Via een interview tussen het Duitse Gamepro en Rob Nelson van Rockstar North zijn er namelijk weer wat details naar buiten gekomen over wat hij allemaal kan. Zo is duidelijk geworden dat hij in Red Dead Redemption 2 geen magic pockets heeft. Dit betekent dus dat alles wat hij bij zich heeft, ook zichtbaar is.

Hiermee maakt Rockstar de game toch een stuk realistischer, aangezien hij dus niet onmogelijk veel items in zijn broekzakken kan stoppen. Het is nu immers zichtbaar. Daarbij komt ook nog dat hij de mogelijkheid heeft om te gaan vissen. De vissen die je dan vangt kun je meenemen door ze aan je broek te hangen. Hetzelfde geldt voor dieren waar je op gejaagd hebt, zoals konijnen of andere kleine dieren.

Als persoon zijnde heb je een limiet in wat je kunt meenemen en hetzelfde geldt ook voor je paard, die je eveneens kan gebruiken voor het transporteren van goederen. Je kunt naast dieren ook wapens aan je paard hangen, evenals andere items uit je inventaris.

Verder meldt Gamepro nog dat Arthur Morgan bijvoorbeeld ook een beker aan zijn paard heeft hangen, die hij pakt wanneer hij met iemand gaat praten. Dit soort details maken de game erg levendig en natuurgetrouw, zo meldt men in een video.