Eidos Montreal werkt op dit moment aan Shadow of the Tomb Raider en de bedoeling is dat die game op 14 september verschijnt. De studio werkte voor deze game aan Deus Ex: Mankind Divided, maar na de release van die game hebben we eigenlijk maar weinig over de toekomst van de franchise vernomen.

De franchise is gelukkig niet dood, zo vertelde studio hoofd David Anfossi in een interview. Anfossi vertelde dat Eidos Montreal Deus Ex zeker niet is vergeten, maar dat ze moeten nadenken over de toekomst van de franchise om het op een correcte manier voort te zetten.

“It’s not dead,”

“We just need to think about the future of it and make it correctly and respectfully.”

Het is geen geheim dat Deus Ex: Mankind Divided het commercieel vrij slecht gedaan heeft, waardoor het een soort van op pauze staat. De uitgever, Square Enix, heeft eerder al aangegeven dat een nieuw deel even op zich zal laten wachten, omdat de studio met andere dingen bezig is, Shadow of the Tomb Raider dus.

Mogelijk dat Eidos Montreal na Shadow of the Tomb Raider weer met de Deus Ex franchise verder gaat. Voor nu zullen fans dus moeten wachten en het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn een nieuw deel komt.