Als iets Lara Croft op de kaart heeft gezet, dan zijn het de dual pistols in de klassieke games wel. Gek genoeg hebben we deze al een hele poos niet meer gezien, althans niet in de moderne delen. Er bestond dus een stille hoop dat men de dual pistols weer zou gaan verwerken in de nieuw aangekondigde Shadow of the Tomb Raider, maar tevergeefs, ook hierin zijn ze niet aanwezig.

Voor de moderne Tomb Raider is de boog juist iconisch, zo gaf Dan Bisson tijdens een interview aan. Hij was erg concreet over of de dual pistols en wellicht of het klassieke outfit van Lara terug zouden komen, dat gaat helaas niet gebeuren.

“No. I don’t want that. For us this is her defining moment,” zei hij “We’re not going to put her in shorts with double-pistols, wearing a bikini; that’s not what this is.”

Hiermee is Lara Croft dus een stuk volwassener en serieuzer geworden en men kijkt dus niet zozeer meer naar de Lara van vroeger. De nieuwe Tomb Raider ligt vanaf 14 september in de winkels voor de PS4, Xbox One en PC.