Misschien heb je wel eens onze special gelezen waarin we de FPS Freeks behandelen van hardware ontwikkelaar KontrolFreek. Deze kleine opzetstukjes voor je PS3 of Xbox 360 controller zorgden voor meer precisie bij het spelen van een FPS.

Naast deze opzetstukjes bedoelt voor First Person Shooters heeft KontrolFreek ook opzetstukjes bedoelt voor race games, de zogenaamde SpeedFreeks. Wij hebben de SpeedFreeks uitgebreid getest en of het je dan makkelijker afgaat in racegames? Dat lees je in deze special!

img 4cc8226953353 Special: SpeedFreeks

Wat zijn SpeedFreeks?

De SpeedFreeks zijn een ontwikkeling van hardware ontwikkelaar KontrolFreek. Deze staat bekend om zijn opzetstukjes voor controllers die bruikbaar zijn op een PlayStation 3 en Xbox 360 controller. De SpeedFreeks zijn bedoelt om het sturen in race games makkelijker te maken. Het gaat voornamelijk om bochten makkelijker te maken. Hierin geven de SpeedFreeks erg veel voordeel, echter verschilt dit wel per game.

De SpeedFreeks bevestig je in enkele seconden op je PlayStation 3 controller door ze erop te klikken. De SpeedFreeks gebruik je door je duim in het midden van de SpeedFreek te plaatsen. Je duim past er goed in en er bestaat geen kans dat je duim er per ongeluk ineens uitglijd. Hierdoor kun je zeer eenvoudig een beetje naar links of rechts sturen. Echter zul je niet zo snel je duim in het midden van de SpeedFreeks plaatsen. Wij van PS3-Sense gebruikten de SpeedFreeks iets anders, namelijk aan de bovenste randjes en de buitenkant van de SpeedFreeks. Dit voelde toch iets fijner aan dan je duimen in het midden te plaatsen.

img 4cc81d1ca901f Special: SpeedFreeks

Eén SpeedFreek is genoeg

Mocht je de SpeedFreeks aanschaffen dan krijg je er twee. Echter heb je er al genoeg aan één hoewel het op de plaatjes altijd wordt afgebeeld met twee. Wij raden je af om met twee te spelen want je hebt er in feite maar één nodig, namelijk die voor de linkerjoystick. De linkerjoystick wordt bij vrijwel bijna alle racegames gebruikt om te sturen, de rechterjoystick daarentegen is alleen voor het rondkijken en daar zijn geen SpeedFreeks voor nodig.

Daarnaast loop je tegen een heel irritant probleem als je twee SpeedFreeks gebruikt . De randjes van de SpeedFreeks raken elkaar heel erg vaak aan. Dit probleem kwam ook voor bij de FPS Freeks en dus besloten we gelijk de rechter SpeedFreek eraf te halen.

img 4cc81c4b86b4c Special: SpeedFreeks

Werkt het of werkt het niet?

Nu komen we natuurlijk bij de grote vraag: werkt het of werkt het niet? De SpeedFreeks werken daadwerkelijk zeer goed maar het verschilt per game. Wij hebben de SpeedFreeks getest met Gran Turismo 5 Prologue, Split/Second en het autorijden in GTA IV. In Gran Turismo 5 Prologue werkten de SpeedFreeks uitstekend en boden erg veel voordeel bij het bijsturen in bochten.

In Grand Theft Auto IV bood het ook aardig veel voordeel bij het rijden. Echter loop je bij GTA IV natuurlijk tegen het probleem dat je er niet alleen kunt rondrijden maar je er ook rond kunt lopen. Bij het lopen krijg je de neiging om de SpeedFreeks er gelijk af te halen, natuurlijk is dit een optie maar het is nogal irritant om ze er steeds op te zetten en af te halen.

Bij Split/Second, een arcade race game die bekend staat om zijn explosiviteit in races, bieden de SpeedFreeks niet zoveel voordeel. Aangezien je in Split/Second zeer vaak moet uitwijken voor allerlei vallende objecten. Ook gaat de race game op sommige momenten veels te snel om echt een voordeel te hebben met de SpeedFreeks.

Kopen?

Heb je interesse om de SpeedFreeks aan te schaffen? Dan kun je ze hier aanschaffen voor een prijs van $10.00 exclusief verzendkosten. De verzendkosten zullen zo’n $3,50 bedragen. Bij het bestellen van de SpeedFreeks zul je er twee ontvangen. De SpeedFreeks zijn verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart.

Conclusie

De SpeedFreeks zijn een uitstekende oplossing als je jezelf wilt verbeteren in race games maar er niet teveel aan wilt uitgeven. Het werkt echter niet perfect bij elke game. De SpeedFreeks bieden veel meer voordeel bij het spelen van simulatie racegames. Hierbij kun je denken aan games als MotoGP, F1 2010 en Gran Turismo 5. Verwacht niet dat je ineens zeer goed wordt in het spelen van racegames want het ligt natuurlijk altijd aan jou of je er echt goed in zal worden. De SpeedFreeks helpen je hier een klein beetje bij.

Pluspunten:

– In enkele seconden te bevestigen

– Voordeel bij race games

Minpunten:

– Werkt voor bijna elke game

– Twee SpeedFreeks botsen vaak tegen elkaar