Review: Undead Nightmare

Review Undead Nightmare – De maand mei stond volledig in het teken van Red Dead Redemption. Met de release van de cowboyachtige GTA van Rockstar werd de wereld blij verrast met een afwisselende game met een prachtig verhaal en een zeer vermakelijke multiplayer. Het is dan ook geen verrassing dat Red Dead Redemption lovende scores kreeg en tot op de dag van vandaag, vijf maanden later, nog steeds ondersteund wordt met extra content.

De meeste van deze pakketten waren gericht op de multiplayer, maar het laatste pakket brengt ons een compleet nieuwe singleplayer ervaring genaamd Undead Nightmare, waarin het wilde westen overspoeld wordt door zombies. Maar zijn de altijd geliefde zombies en het wilde westen een geslaagde combinatie, of kunnen we beter wachten op de communisten zombies in Call of Duty: Black Ops? Je leest het in deze review.

�Uncle, what the hell has gotten into you?!�

Het verhaal van Undead Nightmare begint ongeveer aan het einde van het verhaal van Red Dead Redemption, waarin John gelukkig met zijn vrouw, zoon en oom samenwoont op een boerderij. Deze rust wordt tijdens een stormachtige nacht verstoord door Uncle die opeens aan Abigail begint te snoepen. Deze bijt vervolgens een stuk uit Jack, terwijl John een kogel door Uncle z’n schedel jaagt. Zo begint de zoektocht naar een geneesmiddel voor John Marston, die zijn vrouw en zoon in het huis opsluit en de open wereld weer intrekt.

Spray and pray? Liever niet!

In deze open wereld is het eerste wat je doet natuurlijk de grote steden bezoeken, op zoek naar een geneesmiddel voor deze ziekte. Zoals te verwachten valt zijn ook deze steden vol met zombies en wordt het de taak van John Marston om de levende doden uit te schakelen.

Denk echter niet dat Rockstar het je makkelijk gaat maken, want in een apocalyptische wereld zonder winkels en weinig overlevenden is munitie schaars. Zeg je wapenarsenaal van Red Dead Redemption maar vaarwel en poets de cattleman revolver maar weer op.

Natuurlijk zullen de spray and pray mensen onder ons deze tactiek ook willen toepassen op Red Dead Redemption wat ook aardig te doen was in de originele game. In Undead Nightmare zijn je tegenstanders echter alleen neer te leggen met een perfecte headshot, wat ervoor zorgt dat je maar al te vaak gebruik zult maken van de dead eye functie.

To do list:

Natuurlijk is het afmaken van alles en iedereen die je tegenkomt een een vermakelijke doelstelling, maar gelukkig heeft Undead Nightmare ook nog wat andere missies om de variatie erin te houden. Zo zal je naast de globale verhaallijn vaak van begraafplaats naar begraafplaats reizen, om hier een stel kisten in brand te steken en het kerkhof voor eens en voor altijd in de laatste rustplaats van de zombies te veranderen.

Zo’n kerkhof is echter niet zomaar te betreden, vaak is het handig om eerst de nabijgelegen stad te bevrijden van de zombies. Dit doe je door met de overlevenden de praten en deze munitie te geven, of door gewoon vrolijk om je heen te knallen en wat zombies neer te leggen. Zodra de bevrijdingsmeter vol is is de stad even veilig en kan je hier saven. Voor je moeite krijg je vaak nog een extra wapen en flink wat broodnodige munitie.

img 4ccace96e0a0f Review: Undead Nightmare

The Apocalypse is here

In het apocalyptische wilde westen zijn de levende doden natuurlijk niet de enige vreemde wezens die ronddwalen. In Undead Nightmare zijn namelijk alle dieren ook geïnfecteerd en zal je regelmatig van je paard getrokken worden door een zombie cougar of wolf. Als je echt een uitdaging zoekt moet je echter naar de bossen trekken, want daar zal je niet alleen zombie beren tegen komen maar ook de befaamde Bigfoot en andere mythische wezens.

Naast Bigfoot zijn we in de trailers van Undead Nightmare ook nog The four horses of the Apocalypse tegen gekomen. Deze paarden zijn allemaal tegen te komen in Undead Nightmare en zijn met wat bloed, zweet en tranen te vangen en te berijden. Het eerste paard wat je tegen zal komen is War, het vuurrode paard wat een zee van vuur achter zich laat in de strijd tegen de zombies. Het kunnen vangen van deze wezens zorgt ervoor dat je niet altijd munitie nodig hebt om te strijden tegen de hordes zombies en zorgt voor een mooie toevoeging in het arsenaal.

img 4ccacfe1b6048 Review: Undead Nightmare

Please, help us mister!

Iets wat ervoor zorgde dat de lange reistijden in Red Dead Redemption niet gingen irriteren waren de willekeurige gebeurtenissen in het wilde westen. Deze varieerden van het helpen van een dame in nood, tot het uitschakelen van een paardendief. In Undead Nightmare maken deze gebeurtenissen hun terugkeer, maar natuurlijk wel met een ondode twist. Zo komt het bijvoorbeeld vrij vaak voor dat men een horde zombies tegenkomt die op het punt staan een overlevende in een van hen te veranderen. Door een aantal welgemikte headshots kan je dit dan voorkomen, waarvoor je vaak beloond zal worden met wat munitie.

Just keep on killing them undead folks

Ook al doet Rockstar hun best om een afwisselende spelervaring af te leveren met deze willekeurige gebeurtenissen en een leuke verhaallijn, blijven sommige missies bestaan uit een steeds weer terugkerend spelelement. Brand dit kerkhof plat, help deze stad, dood deze speciale zombie enzovoort. Het blijft leuk, maar het voelt alsof sommige missies gerecycled worden en dat is een gemiste kans.

Posse up

Undead Nightmare zet een indrukwekkende singleplayer ervaring neer van zo’n zes á zeven uur, maar brengt ons ook wat toevoegingen op de multiplayer ervaring. Zo kunnen we met het Undead Nightmare pakket aan de slag met de Overrun modus, waarin spelers gedumpt worden op een kerkhof en golf na golf van zombies moeten afslachten. Gelukkig is het in de multiplayer niet nodig om de zombies neer te leggen met headshots, wat ervoor zorgt dat deze modus erg leuk is om een potje te knallen met wat vrienden.

Conclusie

Undead Nightmare zet een sterke singleplayer ervaring neer van ongeveer zeven uur, waar nog flink wat uurtjes bij zijn te tellen door het voltooien van de willekeurige gebeurtenissen, de survivor missies en het jagen op de mythische wezens. Ondanks een gemiste kans met betrekking tot het recyclen van missies blijft Undead Nightmare van begin tot eind een zeer vermakelijk verhaal en ook een potje online knallen is zeker niet vervelend. Al met al geeft Undead Nightmare je zeker waar voor je geld en is dit één van de meest uitgebreide DLC pakketten van 2010.

Pluspunten:

  • Zombies, zombies en nog eens zombies
  • Toffe missies in een apocalyptische western wereld
  • Mythische wezens zijn een leuke toevoeging
  • Leuke multiplayer toevoegingen bij een uitstekend singleplayer pakket

Minpunten:

  • Iets meer afwisseling in de missies was fijn geweest

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren