Update: Microsoft heeft gereageerd op de berichtgeving hieromtrent en stelt dat de gegeven cijfers door EA niet accuraat zijn. Helaas gaat Microsoft verder niet in op wat de actuele cijfers zijn, hun verklaring was als volgt.

“The projections are inaccurate. Regardless, we are focused on delivering amazing gaming experiences to players on all devices and engagement is our measure of progress.”

Origineel bericht: Sony maakt vrij regelmatig bekend hoeveel keer de PlayStation 4 verscheept en/of verkocht is. Microsoft doet dat al een vrij lange tijd niet meer en dus is het een beetje gissen hoe goed de Xbox One het doet en wat de huidige verkoop stand is.

Electronic Arts heeft echter (onbewust?) een indicatie gegeven en dat tekent toch wel een beetje een zorgwekkend beeld. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van eerder deze week liet CEO Andrew Wilson zich ontglippen dat de totale gezamenlijke verkopen eind 2017 op 103 miljoen units stond.

“Turning to our expectations for fiscal 2019, we expect sales of current-generation consoles from Microsoft and Sony to continue to be strong, with the installed base growing to 130 million consoles by the end of calendar 2018 from 103 million at the end of calendar 2017.”

De PlayStation 4 stond eind 2017 op 73.6 miljoen verkochte units en dan is de rekensom natuurlijk snel gemaakt. De Xbox One zou eind 2017 dan op 29.4 miljoen verkochte units hebben gestaan en dat is minder dan รฉรฉn derde van de totale verkopen.

De Nintendo Switch is niet opgenomen in de cijfers die EA noemde, maar ook die console gaat erg lekker. De laatste informatie gaf aan dat dat platform momenteel rond de 18 miljoen keer is verkocht en dat in slechts een jaar tijd.