EA en DICE hebben aangekondigd dat het tweede seizoen van Star Wars Battlefront II op 16 mei van start gaat. Het tweede seizoen draait om Han Solo en hierin zullen spelers terugkijken op de originele trilogie. Dat in eerste instantie, want in juni verschijnt er nieuwe content dat is geïnspireerd op de nieuwe film: Solo: A Star Wars Story.

Hetgeen spelers mogen verwachten van het tweede seizoen is vooralsnog als volgt:

  • Jabba’s paleis opnieuw bezoeken: in Blast, Hero Showdown of Heroes vs. Villains kunnen spelers hun geschillen uitvechten in alle hoeken en gaten van Jabba’s verblijfplaats.
  • Nieuwe game mode Hero Showdown: in dit nieuwe speltype met rondes waarin uitschakeling plaatsvindt, kunnen spelers met hun favoriete duo deelnemen aan twee-tegen-tweegevechten in het speltype Heroes vs. Villains. Han Solo en Chewbacca tegen Boba Fett en Bossk? Yoda en Rey tegen Darth Vader en Captain Phasma? De spelers moeten hun beste tactieken uit de kast halen, want als een ronde is gewonnen, moet een ander duo worden gekozen voor de volgende ronde.
  • Een nieuwe outfit kiezen: met nieuwe Appearances kunnen spelers hun uiterlijk aanpassen (verkrijgbaar met Credits of Crystals), geïnspireerd door de openingsakte van Star Wars: Return of the Jedi, met Lando Calrissian vermomd als Skiff-wacht en Leia Organa gekleed als premiejager Boushh met een gloednieuwe stem.
  • Beter worden als piloot in Starfighter Custom Arcade: daarnaast hebben we op verzoek van spelers de game mode Custom Arcade toegevoegd aan Star Wars Battlefront II. Fans kunnen in starfighters uit alle tijdperken aan hun vaardigheden als piloot werken, of je nu X-Wings van de Rebels aan puin moet schieten met een TIE/LN of in de Millennium Falcon stapt om rondjes om vijandelijke starfighters te vliegen.

Zodra Solo: A Star Wars Story uit is, zullen er nog meer content en activiteiten naar de game komen. Details daarvan zal DICE in juni bekendmaken, zo gaf EA via persbericht te kennen.