Star Trek: Bridge Crew is al geruime tijd verkrijgbaar en sinds eerder dit jaar is PlayStation VR niet langer een vereiste om de game te kunnen spelen. Ubisoft komt op 22 mei met een uitbreiding voor de game en die uitbreiding zal €14,99 gaan kosten. The Next Generation werkt zowel met de PlayStation VR als non-VR versie van de game.

In deze uitbreiding zetten spelers hun reis voort, maar dan aan het roer van de U.S.S. Enterprise NCC-1701D. Met dit schip zal je het op moeten nemen tegen de in stealth gespecialiseerde Romulan vloot en de gevaarlijke Borg in de Ongoing Voyages modus.

Met de uitbreiding krijgt deze modus twee extra missietypen, namelijk Patrol en Resistance. In Patrol zal je vrij rond kunnen vliegen en er worden tijdens het spelen automatisch missies voor je gegenereerd. In Resistance is het zaak om achter de Borg-kubus aan te gaan en ondertussen zullen er verschillende doelen voltooid moeten worden tot uiteindelijk de confrontatie met Borg volgt.

Verder wordt er nog een nieuwe rol toegevoegd, namelijk ‘Operations’. De speler in deze rol moet ervoor zorgen dat NPC-bemanningsleden worden toegewezen aan de juiste locaties op het schip. Dit is cruciaal voor het succes van de missies en de veiligheid van de bemanning.