Afgelopen week onthulde Konami Pro Evolution Soccer 2019 die op 30 augustus zal verschijnen voor onder andere de PlayStation 4. Zoals elk jaar zal ook EA een duit in het zakje doen met een nieuwe FIFA. Die game zal normaal gesproken vlak voor of tijdens de aankomende E3 uit de doeken worden gedaan.

Dit jaar is het extra interessant om te zien wat EA en Konami ervan gaan maken. Dan doelen we met name op de licenties van zowel de UEFA Champions League als die van de UEFA Europa League, die nu voor EA beschikbaar zouden moeten zijn. Eerder heb je kunnen lezen dat de samenwerking tussen Konami en de UEFA op dat vlak ten einde is gekomen. Wel zet de samenwerking zich op een ander vlak voort, namelijk met het UEFA nationale teamvoetbal.

De UEFA Champions League en de UEFA Europa League zullen echter niet meer in Pro Evolution Soccer 2019 zitten wat toch wel een gemis zal zijn. Konami was nooit echt een sterke speler op het gebied van licenties en ze hadden met deze twee toernooien toch wel een sterke troef in handen. EA zal deze licenties nu ongetwijfeld oppakken en in FIFA 19 verwerken en dat komt die game zeker ten goede.

Pro Evolution Soccer moest het de afgelopen jaren weliswaar van de gameplay hebben en blonk daar ook zeker in uit. Toch blijft het wegvallen van deze twee Europese toernooien een aderlating, maar Konami heeft wel aangekondigd meer authentieke competities toe te voegen. Dat zou het gemis van de twee toernooien kunnen opvangen, maar om welke competities het precies gaat is nog even afwachten.

Licenties van top competities als de volledige Premier League, Bundesliga en de La Liga zouden prima vervangers zijn. Het is immers fijn als je gelijk met de juiste teams en spelers kan spelen in plaats van dat je dergelijke data van het internet af moet plukken. Niet alleen bespaart dat veel tijd, het zou de franchise ook goed doen. Zeker met het oog op FIFA 19 die ongetwijfeld weer bol zal staan van de licenties.

Maar goed, nu zijn jullie aan zet. Heeft Konami inderdaad de licenties van top competities nodig om van Pro Evolution Soccer 2019 een succes te maken? Of maakt dat je allemaal niet zoveel uit, omdat het je toch om de gameplay gaat. Of ben je een geheel andere mening toegedaan? Laat het hieronder zoals altijd weten, wel willen we je verzoeken om het netjes te houden en met argumenten te komen.