Konami beschikte de afgelopen jaren over de UEFA Champions League en UEFA Europa League licenties die ze gebruikten voor Pro Evolution Soccer 2019. Aan die samenwerking kwam recent een einde toen beide partijen lieten weten hun samenwerking op een ander vlak voort te zetten.

De licentie is dus beschikbaar en de verwachting was dat EA dit zou oppikken voor FIFA 19. Dit blijkt nu inderdaad het geval te zijn, want hoewel de aanwezigheid van beide toernooien nog niet door EA bevestigd is, heeft Evert ten Napel zijn mond voorbij gepraat.

De commentator vertelde bij Fox Sports dat hij ook dit jaar weer een week in de studio heeft gezeten om commentaar op te nemen voor de nieuwste telg in de franchise. Met veel enthousiasme vertelde hij ook dat de Champions League en Europa League erbij zijn gekomen.

Daarmee is het dus zo goed als zeker dat EA Games de licentie heeft opgepikt. EA had dit ongetwijfeld op een grootse manier willen aankondigen, wat Ten Napel nu een beetje om zeep heeft geholpen. Maar als je het fragment hieronder beluisterd krijg je niet de indruk dat hij het met opzet doet.