Gran Turismo draait inmiddels al 20 jaar mee als franchise en in al die jaren hebben we een hoop delen voorbij zien komen. Het laatste deel is natuurlijk Gran Turismo Sport en ook die heeft goed weten te verkopen. Dat zorgt ervoor dat de franchise in het algemeen van mijlpaal naar mijlpaal hopt en recent is er een nieuw punt bereikt.

De totale franchise is namelijk meer dan 80 miljoen keer verkocht, 80.4 miljoen keer om precies te zijn. Kazunori Yamauchi van Polyphony Digital is erg blij met deze nieuwe mijlpaal en volgens hem is het haast ondenkbaar dat er meer dan 80 miljoen exemplaren zijn gebruikt om de games te spelen.

“It’s hard to imagine that 80.4 million copies of Gran Turismo have been played during the 20-year history of the franchise,”

“It makes me really happy to think of the immense amount of time that has been poured into playing our games!”

De meest succesvolle Gran Turismo tot op heden is nog altijd Gran Turismo 3: A-Spec die uitkwam voor de PlayStation 2. Met ruim 3 miljoen verkochte exemplaren doet Gran Turismo Sport het netjes, maar het verbleekt natuurlijk wel bij Gran Turismo 3.