Het is geen geheim dat Codemasters werkt aan een nieuw deel in de F1-serie en vandaag heeft de ontwikkelaar samen met uitgever Koch Media de releasedatum aangekondigd. F1 2018 verschijnt wereldwijd op vrijdag 24 augustus, vlak voor het weekend waarin de Grand Prix van België verreden wordt.

Codemasters heeft de basis van F1 2017 aangehouden om daarop F1 2018 te bouwen, aangezien die game erg goed ontvangen werd. Ook hebben ze feedback van de fans meegenomen bij de ontwikkeling van dit nieuwe deel, maar de inhoudelijke details daaromtrent maakt men pas op een later moment bekend.

Wel kon de ontwikkelaar al kwijt dat de carrière modus wederom is uitgebreid, inclusief de terugkeer van een zeer gewilde feature. Verder zijn er weer klassieke auto’s aanwezig in de game en dat zijn er meer dan voorheen. Een gedeelte van de selectie van klassieke auto’s is op basis van wat de community graag wilde zien.

Wanneer we weer nieuwe informatie mogen verwachten is nog niet bekend, maar met de E3 in het vooruitzicht is er een goede kans dat we dan meer horen.