GSC Game World heeft laten weten dat men momenteel druk bezig is met het ontwikkelen van S.T.A.L.K.E.R. 2. De planning is vooralsnog om de game uit te brengen in 2021, dat duurt dus nog wel even. Het is dan ook bijzonder dat men de game al zo ver voor de release aankondigt, er kan immers in de komende periode nog van alles veranderen.

De franchise kent een gigantisch aantal fans en er zijn in totaal drie games uitgebracht als onderdeel van een trilogie. Zo heb je Shadow of Chernobyl als eerste game, vervolgens kwam Clear Sky uit en de laatste is Call of Pripyat.

Het is niet de eerste keer dat men een nieuw deel aankondigt, hetzelfde gebeurde al door GSC Game World in 2010 met een geplande release in 2012. De game is toen ook aangekondigd als multiplatform titel, maar jammer genoeg is die ontwikkeling nooit afgerond. Vervolgens pikte men in 2011 de ontwikkeling weer op, om dit vervolgens weer te staken in april 2012.

Dit is dus de derde aankondiging, maar heel veel vertrouwen geeft dit dus niet. De releasedatum is ook nog ver weg en de ontwikkelaar dient zich toch eerst te bewijzen door te laten zien dat men het dit keer wel af gaat ronden.