Zojuist heeft Activision tijdens haar keynote in het Jet Center in Los Angeles de onthulling gedaan van Call of Duty: Black Ops IIII. Men opende de presentatie met een trailer die ons de eerste beelden van de game laat zien. In de trailer zien we de multiplayer van Call of Duty: Black Ops IIII. Opvallend is het feit dat vijanden nu een health bar boven zich dragen, zo kun je precies zien hoeveel hits je nog nodig hebt om deze te elimineren.

Thrust jumps zijn afwezig in de multiplayer evenals wall-runs. Wel zien we slides en een grapplink hook, terwijl de game nog steeds boots-on-the-ground is. Men meldt dat tactische gameplay dit keer veel belangrijker is in Call of Duty, in tegenstelling tot de vorige games. Zo is het moment dat je reload nu heel anders, je krijgt namelijk een geheel nieuw magazijn. Heb je nog kogels in je huidige magazijn? Dan gaan deze verloren, in plaats van dat het bij elkaar opgeteld wordt.

Hetzelfde geldt voor je healing, je moet nu je eigen personage voorzien van nieuwe gezondheid, dit zal niet langer automatisch gaan. Dit maakt jou en anderen gevoeliger voor eliminatie, omdat je jezelf moet terugtrekken om te healen. Deze veranderingen in de multiplayer van Call of Duty zijn bijzonder, aangezien het veel fundamenten achter zich laat of gaat veranderen.

Call of Duty: Black Ops IIII is verkrijgbaar vanaf 12 oktober voor de PS4, Xbox One en pc. Je kunt de trailer met de allereerste beelden van de game hieronder checken.

https://youtu.be/ooyjaVdt-jA