Gisteren kondigde Treyarch vol trots aan dat Call of Duty: Black Ops IIII een Battle Royale modus zal bevatten. Nu weten we nog vrij weinig over deze modus, behalve het feit dat het de grootste map ooit gaat bevatten in de geschiedenis van Call of Duty. De speelstijl zal ook hetzelfde blijven als dat je gewend bent van de sub-franchise Black Ops, wat dus inhoudt dat dit mogelijk gewoon in first-person zal blijven.

Waar Treyarch echter nog onzeker over is, dat is hoeveel spelers men kwijt kan tijdens een match. De grootste Battle Royale games, Fortnite en PUBG, ondersteunen beide 100 spelers. Het is echter nog onduidelijk wat het maximum aantal van Black Ops IIII Blackout gaat worden.

Wel heeft men al aangegeven dat de map 1500 keer groter is dan Nuketown, maar meer dan dat weten we ook niet. De officiële beschrijving van Blackout is als volgt:

Blackout is een viering van de Black Ops community, waarbij een geheel nieuwe Battle Royale stijl mode wordt toegevoegd aan het Black Ops universum. Blackout plaatst meer spelers dan ooit in de geschiedenis van de franchise tegenover elkaar in de grootste map uit de geschiedenis van Call of Duty, met de kenmerkende Black Ops speelstijl die de spelers kennen en van houden.

  • BLACK OPS SPEELBARE PERSONAGES EN FAN-FAVORIETE LOCATIES

Blackout maakt klassieke personages uit voorgaande Black Ops games speelbaar met een enorme map, die bestaat uit locaties geïnspireerd door de favoriete Black Ops multiplayer maps, waaronder bekende maps als Nuketown en Firing Range.

  • KLASSIEKE WAPENS EN VOERTUIGEN

De modus biedt klassieke Black Ops wapens met verschillende soorten munitie en apparatuur, die spelers kunnen zoeken en plunderen in de map. Spelers kunnen ook voertuigen vinden en besturen op land, zee en in de lucht.

Toen Treyarch gevraagd werd wat zij als maximum aantal spelers voor ogen hebben, antwoordde Vonderhaar met “We haven’t actually decided,”. Hij vervolgde het gesprek met: “We have to create the best experience, and to create that experience in a Call of Duty universe, you have to try various flavors of that until you find the right one.”. Er heerst dus nog veel onduidelijkheid over hoe de modus er precies uit gaat zien.