De afgelopen week konden we niet om de onthulling van Call of Duty: Black Ops IIII heen. Dit gebeurde in Los Angeles alwaar Treyarch uit de doeken deed dat een singleplayer campagne daadwerkelijk ontbreekt. Hiervoor keert wel een Battle Royale modus terug. Die modus heet ‘Blackout’, al is hier nu nog nauwelijks iets over bekend. Daarnaast kunnen we straks natuurlijk weer aan de slag in de multiplayer, alsook met drie maps in de Zombies modus. Vooral opvallend is echter dat de singleplayer campagne ditmaal ontbreekt en dat vraagt natuurlijk om een reactie van jullie.

We willen precies op dit onderwerp dieper ingaan binnen deze rubriek. Daarom hanteren we hier de volgende vraagstelling: “Is het ontbreken van een singleplayer campagne in Call of Duty: Black Ops IIII erg?”. Als je kijkt naar een groot gedeelte van de spelers wereldwijd die elke keer trouw de singleplayer campagne minimaal één keer uitspelen, dan is het gebrek ervan jammer. Het verhaal van zo’n campagne wordt altijd lekker explosief in beeld gebracht en laat jou zelf de actieheld zijn. Bovendien is er nog genoeg te vertellen in het Call of Duty: Black Ops universum.

Tegenover het wegvallen van de singleplayer campagne staat de Blackout Battle Royale modus en ook zul je losse missies kunnen spelen met de verschillende Specialisten. Daarnaast zal je vanaf het begin af aan niet gelijk twee, maar drie maps kunnen spelen binnen de Zombies modus. Er komt dus wel (extra) content voor in de plaats. Tóch wringt hier de schoen, want zet men een grote groep fans hier niet gewoon mee in de kou? Je hebt immers fans die Call of Duty elk jaar voornamelijk voor de singleplayer campagne kopen. Aan de andere kant wijzen statistieken uit dat het niet de populairste modus is, dus de kosten die hiervoor gemaakt worden kunnen nu in een nog betere multiplayer geïnvesteerd worden en dat is natuurlijk geen slechte zaak.

Het is dus weer een mooi onderwerp, wat je van meerdere kanten kunt belichten. Daarom willen we dit onderwerp hier bij jullie aan de kaak stellen en we zijn erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden. Heeft het wegvallen van de singleplayer campagne je doen besluiten om Call of Duty: Black Ops IIII over te slaan? Of vind je het wel prima zo met de Blackout Battle Royale modus die erbij is gekomen? Of als je een andere gedachte hebt, dan horen we dat natuurlijk ook graag.

Schroom vooral niet om je stem weer te laten horen. Geef je mening, maar let er wel even op dat je het netjes houdt naar anderen toe. Of je Call of Duty in het algemeen nu wel of niet ziet zitten. Bij een zinloze discussie zonder inhoudelijke argumenten over dit onderwerp is niemand gebaat.