Treyarch geen credits gekregen voor werk aan MW2

Door alle rechtzaken die nog lopen rondom Activision en Infinity Ward kan er door beide partijen weinig gezegd worden over een ander probleem die eerder dit jaar heeft plaats gevonden. Het was even twijfelachtig of Activision het verlies aan talent wel aan kon, maar volgens de woorden van de CEO genaamd Bobby Kotick valt dat allemaal wel mee. Zo zei de beste man het volgende tegen Joystiq:

“We’re in the video game business […] If we can’t replace twenty-five people, that would say something pretty disappointing about us as a company. There’s no shortage of talented people who want to work on Call of Duty.”

Na gevraagd te zijn waarom ze niet wat mensen van Treyarch over hebben gezet in het Infinity Ward team zei Bobby Kotick dat zoiets vervelende gevolgen zou hebben voor de bestaande teams. Er zijn ten slotte 60 of 70 super getalenteerde mensen over en die hoeven niet te boeten voor wat een paar mensen hebben uitgespookt. Ze kunnen namelijk makkelijk support krijgen van studios als Treyarch, wat dus ook is gebeurt.

De firma weet tevens te melden dat er ruim 5000 cv’s zijn ingestuurd om de posities bij Infinity Ward te vullen maar zeggen dat het Black Ops team het “B-team” is zou onterecht zijn volgens Kotick. Het blijkt namelijk dat Treyarch erg veel werk heeft gestopt in het multiplayer systeem van Modern Warfare 2 en daar hebben ze nooit echt credits voor gehad.

Na de extreem succesvolle lancering van de grootste game lancering in de entertainment industrie, die van Call of Duty: Black Ops, kunnen we wel stellen dat de beste man waarschijnlijk gelijk heeft.

 1.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  infinity ward en treyarch waren nooit echt dikke vrienden

 2.    1865 XP
  elazzja's avatar

  Ik vind dat ze hun problemem moeten oplossen door een multiplayer toernooi te houden met alle CoD die online kunnen. Degene met de meeste punten heeft gelijk.

 3.    3 XP
  BlietZ's avatar

  @elazzja:
  helaas is het leven geen spelletje

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Wel minder dat ze geen credits hebben gekregen voor hun werk, niet echt motiverend.