De ontwikkelaars achter The PlayRoom en The PlayRoom VR hebben op het Europese PlayStation Blog laten weten met welk spel ze nu bezig zijn, namelijk Astro Bot: Rescue Mission. Deze game zal uitkomen voor PlayStation VR en heeft in de hoofdrol de robot die ook aanwezig was in de eerder genoemde titels.

Waar The PlayRoom en diens virtual reality-versie mini-games voorschotelden, krijg je nu een volwaardige platformgame te spelen. Je speelt als Astro, de kapitein van een ruimteschip, die zijn bemanning is verloren. Om deze weer te vinden zal je vijf planeten moeten bezoeken die in totaal 26 levels met zich meebrengen. Natuurlijk zullen vele vijanden en eindbazen het je moeilijk maken om je missie tot een goed einde te brengen. Om je te helpen zal je DualShock-controller te zien zijn op het scherm en deze kan op verschillende manieren worden gebruikt, waaronder als een waterspuit, een ‘hook shot’ en een ninja-ster.

Het is nog niet bekend wanneer Astro Bot: Rescue Mission zal uitkomen, maar er is wel al een trailer van het spel vrijgegeven, die je een idee geeft van wat je kan verwachten. Deze video kun je hieronder bekijken.