De PlayStation Vita, het is een mooi ding, maar van een succes kunnen we helaas niet echt spreken. De handheld productie is gestopt in het Westen en ook de productie van cartridges zal niet lang meer doorgaan. In Azië is de handheld wat populairder en daarom blijft Sony daar nog wel doorgaan met de verkoop en cartridge productie.

Maar hoe ziet de toekomst er voor de handheld uit? Heel lang is de toekomst in ieder geval niet, want Sony ligt op koers om de ondersteuning tussen nu en twee jaar af te gaan ronden, zo vertelde John Kodera in een interview met Mantan Web. De focus ligt hierbij vooral op de Aziatische markt, dus in het Westen zal het vrij snel helemaal klaar zijn met de handheld.

“While sales (shipments) of PS Vita for Europe and America are over, we’re still continuing (sales) for Asia and Japan. But in the end, we’re on a direction to wrap it up within 2 years (2020).”

Daarmee zijn nieuwe releases niet uitgesloten, want het is voor ontwikkelaars nog steeds mogelijk om nieuwe games uit te brengen. Dit zal dan voornamelijk digitaal zijn, want via de PlayStation Store kunnen games op een erg gemakkelijke manier worden aangeboden. Afgezien van dat komt het einde van de handheld nu wel echt in zicht.