EA heeft zojuist samen met The Daily Show host, Trevor Noah, de nieuwe Battlefield-game voor het eerst laten zien. De game staat gepland voor een release later dit jaar en tijdens de E3 krijgen we nog veel meer te zien van Battlefield V. De game zal terugkeren naar het tijdperk van de Tweede Wereldoorlog, waar de franchise ooit begonnen is. Dat het dit tijdperk zou worden werd al eerder bekend, toen deze teaser werd vrijgegeven door EA. Battlefield V wordt gemaakt door DICE, zoals verwacht.

Er zijn flinke veranderingen in de gameplay van de game en de manier waarop sommige elementen werken. Zo word je nu terug gedrukt door schokgolven van explosies, gaan hoge kaliber kogels dwars door muren heen en het terrein kan beïnvloed worden door explosies. Operations komt ook terug, nu onder de noemer ‘Grand Operations’, waarmee je verschillende modi op één map speelt.

Coöp maakt ook weer zijn terugkeer in Battlefield V, waarin je met drie andere spelers online samen kunt spelen. Verder bevat Battlefield V een singleplayer en hierin maak je de oorlog mee door de ogen van de mannen en vrouwen die de wereld hebben veranderd. Qua wapens en voertuigen kun je uiteraard al het iconische uit die tijd verwachten, aldus EA. Welke wapens en voertuigen dat precies zullen zijn, zal men ongetwijfeld op een later tijdstip duidelijk maken.

Tijdens de live onthulling kwam het ‘pay-to-win’ principe ook even ter sprake. Men beloofde dat je moet spelen om nieuwe gear te unlocken en dat je hiervoor dus niet kunt betalen. Nog een interessant nieuwtje is dat je niet langer hoeft te betalen voor maps en modi, want de Premium Pass gaat eruit. Toch blijft men de game wel updaten en op deze manier wil DICE de community bij elkaar houden. Alle spelers kunnen dus genieten van de nieuwe content, dat geheel gratis.

Als laatste maakten DICE en EA bekend dat Battlefield V op 19 oktober zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Als je de game in pre-order plaatst, dan krijg je voor de release toegang tot de beta. Afsluitend kan je hieronder de eerste trailer checken en tijdens de EA Play show gedurende de E3 krijgen we meer van de game te zien.

Battlefield V artwork