Codemasters heeft vandaag met een nieuwe video enkele gameplay beelden onthuld van F1 2018. In de video zien we hoe Charles Leclerc van het Alfa Romeo Sauber F1-team een ronde rijdt op zijn thuiscircuit. Het iconische Circuit de Monaco is het circuit waar ook dit weekend de Grand Prix zal plaatsvinden, dus het is erg toepasselijk.

Charles vertelde zelf ook nog het nodige over de game en hoe het Monaco circuit eruitziet:

“Ik ben dol op het spelen van F1-games! Zodra ik uit de auto stap, mis ik het racen. Dus als ik thuis ben, speel ik het voor de lol. Buiten het circuit, komt dit het dichtst bij het besturen van een Formule 1-auto, dus is dit altijd weer genieten.”

Over de reproductie van Monaco in F1 2018 voegde Charles toe: “Allereerst was ik verbaasd over hoe realistisch de omgeving was. Omdat ik in Monaco ben geboren, ken ik het circuit heel goed. De baan is in de game echt heel mooi vormgegeven. Mijn favoriete onderdeel is het laatste stuk, het racen daar heeft een geweldig ritme.”

Stuart Campbell, de nieuwe art director van F1 2018, meldde erg trots te zijn op de nieuwe beelden en legt ons uit wat voor verbeteringen er allemaal zijn doorgevoerd.

“Een van de grootste visuele verbeteringen voor F1 2018 komt voort uit onze herziene systemen voor verlichting, lucht, wolken en atmosferische omstandigheden. Deze systemen werken nauw samen en beïnvloeden alle aspecten van de weergave, waardoor de game overtuigender dan ooit in beeld verschijnt. Onze nieuwe wolkentechnologie komt dichter bij de werkelijkheid met verbeterde wolkenformaties en respons op licht tijdens de verschillende weerscenario’s die een belangrijk onderdeel zijn van de F1. Zelfs op een heldere dag ziet de lucht er interessant uit, met zeer gedetailleerde wolken en vliegtuigsporen. Het nieuwe atmosferische systeem geeft een echt gevoel van diepte door de lucht en het terrein op een meer samenhangende manier met elkaar te verbinden, voor verbluffend mooie uitzichten.”

Check de beelden hieronder. De officiële videogame van het FIA Formula One World Championschip 2018 komt later deze zomer uit, op 24 augustus om precies te zijn.