Afgelopen vrijdag plaatsten we het bericht dat Sony de komst van een PlayStation Classic Edition bij voorbaat niet uitsluit. In een interview met de website Mantan.net werd John Kodera van Sony Interactive Entertainment deze vraag voorgelegd. Hoewel Kodera niet concreet op dit onderwerp inging, werd de deur niet gelijk gesloten en dat levert voer op voor speculatie. Sony is namelijk wel met dit onderwerp bezig, zo blijkt, en hoe tof zou het wel niet zijn als men het voorbeeld van Nintendo hierin zou volgen?

Nintendo bracht de afgelopen twee jaar de NES Mini en de SNES Mini uit en beide apparaten waren een doorslaand succes. Daar is het niet bij gebleven. Zo kan je een Commodore 64 Mini kopen en er is een SEGA Mega Drive Mini onderweg. Sony kan dan eigenlijk niet achterblijven, toch?

Mocht zo’n PlayStation Classic Edition er komen, dan is er qua games een immense bibliotheek om uit te kiezen. Maar wat zou Sony dan moeten kiezen om bij het apparaatje te leveren? Hardop dromen mag altijd en dat doen we hier graag samen met jullie. Mits er een PlayStation Classic Edition komt, kunnen er niet een ongelimiteerd aantal games op staan. Kijk bijvoorbeeld naar de 30 games die bij de NES Mini geleverd werden. Bij de SNES Mini waren dat er slechts 21. Er moet dus een keuze gemaakt worden waarbij we er gemakshalve even van uitgaan dat er een maximum op zit van 25 titels.

Titels die zomaar aanwezig zouden kunnen zijn, zijn Metal Gear Solid, Grand Theft Auto II, Rayman, Ridge Racer, Tekken 2, Driver en ga zo maar door. Voor de rest laten we de keuze vooral aan jullie. Zie jij een PlayStation Classic Edition wel zitten? Laat ons weten welke 25 games jij graag op dit apparaat zou willen zien! Ook zijn we benieuwd waarom je dan voor bepaalde titels kiest. Schroom niet om je mening te geven en laat ons weten welke games jij graag op een PlayStation Classic Edition zou willen spelen!