EA heeft onlangs bevestigd dat Battlefield V twee vormen van in-game valuta zal bevatten. De eerste valuta verdien je terwijl je de game speelt en de tweede ontvang je wanneer je echt geld uitgeeft. Beide valuta’s zijn nog niet voorzien van een naam, maar het is al wel duidelijk waarvoor ze in de game dienen. De valuta die je aanschaft met echt geld, kan je niet gebruiken om in-game voordelen te kopen.

Zoals EA heeft aangegeven bij de persconferentie, zal de game niet ‘pay-to-win’ zijn en dus dien je te spelen om punten te behalen, waarmee je betere wapens en items kunt unlocken. De valuta die je gekocht hebt met echt geld, kun je gebruiken voor cosmetische items, die een grote rol zullen spelen in de nieuwe Battlefield-game.

Aangezien de Season Pass de deur uit is gedaan en men niet het pay-to-win principe wil hanteren, moeten de extra inkomsten uit cosmetische items worden gehaald. Hiermee krijgt Battlefield mogelijk wel een wat minder volwassen voorkomen, aangezien dit vaak betekent dat er bijzondere skins worden geïntroduceerd.

Battlefield V ligt vanaf 19 oktober in de winkels.