We hebben inmiddels het nodige gezien van Death Stranding, maar toch weten we eigenlijk helemaal niets. Kojima is een meester in het teasen van z’n games en dat zet de community aan het werk om de puzzelstukjes bij elkaar te leggen. De laatste ontwikkeling is dat de mogelijke locatie van de game is bepaald.

Vorige week plaatste Kojima een foto van wat mos op Twitter en dat zonder echt een duidelijke uitleg. Dit type mos komt overeen met wat groeit op de lavavelden in IJsland, wat suggereert dat de game zich daar mogelijk afspeelt. Met name omdat Kojima deze vondst van de community vervolgens zelf weer via Twitter retweette.

Opvallend is ook dat het mos in de verte terug te zien is in de trailer van de game die eind vorig jaar werd uitgebracht. Daarnaast was Kojima in 2014 op pad in IJsland en toen plaatste hij een foto op Twitter van… inderdaad, mos.

blank

blank

Daar blijft het niet bij, want diezelfde trailer lijkt gesitueerd te zijn in een omgeving vol lava en de muziek die je in de trailer kunt horen, die is van de band Low Roar. Low Roar is een band uit IJsland en Kojima heeft de muziek van die band gehoord toen hij in een muziekwinkel in Reykjavik was, in 2014.

Verder is er ook nog een promotionele afbeelding van de Decima Engine – die gebruikt wordt voor de game – en op die afbeelding zien we een strand met een rots in zee. Dat is het beroemde zwarte strand, Reynisfjara Beach, wat in het zuiden van IJsland gevonden kan worden.

blank

Tot zover de hints rondom de locatie van Death Stranding. Of de game zich echt in IJsland afspeelt is afwachten, maar de hints die Kojima gegeven heeft lijken daar toch echt op te wijzen. Op de E3 zal de game uitgebreid aan bod komen, voornamelijk bij de Sony showcase. Mogelijk dat we dan wat meer gaan horen over de locatie en wat je nu precies van de game kan verwachten.