Sportgames van Electronic Arts worden elk jaar weer van een nieuw deel voorzien, dus dat geldt ook voor de Madden-serie. EA heeft nu een tipje van de sluier opgelicht over wat we dit jaar van Madden NFL 19 mogen verwachten. Tevens is er een releasedatum gegeven, namelijk 10 augustus.

De nieuwste telg in de langstlopende sportserie van Electronic Arts zal zich onder andere gaan richten op het realistisch bewegen van spelers, wat wordt aangeduid als Real Player Motion. Er wordt nu rekening gehouden met het gewicht en lichaamstype van een atleet en een grote variëteit aan animatie moet elke beweging soepel laten verlopen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld voor een runningback mogelijk om door kleine gaten in de defensie te rennen.

Tevens zijn de belangrijkste modi in de franchise uitgebreider dan voorheen. Zo is Madden Ultimate Team voorzien van Solo Battles, waarin je zo goed mogelijk een solo opdracht moet volbrengen en behoor je tot de beste in de wereld, dan krijg je daar een beloning voor. Ook Connected Franchise en MUT Squads hebben kleine veranderingen ondergaan om een nog completere ervaring voor te schotelen.

Het nieuwste deel van Madden zal wederom een Hall of Fame Edition krijgen en ditmaal staat Terrel Owens centraal. Deze editie van het spel bevat extra items voor Ultimate Team. Tevens kan je Madden NFL 19 drie dagen eerder spelen dan iemand die de normale versie koopt.