De Battlefield V trailer die onlangs door EA onthuld werd, ontvangt niet heel veel positieve reacties. Het is niet zo erg als de Infinite Warfare trailer van Call of Duty destijds, maar het is ook niet heel positief. Op het moment van schrijven kent de trailer namelijk 287k likes en 348k dislikes, het merendeel vindt de trailer dus helemaal niets.

De kritiek op Battlefield V is niet onopgemerkt gebleven, op bijna alle sociale media kanalen is er wel iemand die er wat over te zeggen heeft. Met name het feit dat er vrouwen in de game zitten met blauwe facepaint, valt niet bij iedereen in goede aarde. Het is niet zo dat deze mensen anti-vrouwen zijn, maar het zit hem meer in het feit dat EA verkondigt dat het een Tweede Wereldoorlog shooter is. Het beeld dat de trailer schetst is echter allesbehalve datgene wat je associeert met de Tweede Wereldoorlog en dat vinden sommige mensen een bezwaar.

Niemand eist dat Battlefield V historisch correct moet zijn. Het is alleen wel zo dat er elementen en personages inzitten die uit de toon vallen bij deze setting, wat onverwachts kwam en dat is hoogstwaarschijnlijk de reden voor het vele negatieve geluid. Verder toonde de trailer ook alleen maar CGI en het was erg gescript, jammer, want gameplay was wat meer op z’n plaats geweest.

Het is echter verstandig om de eerste multiplayer gameplay beelden af te wachten alvorens je Battlefield V bekritiseert. Dit gaat men tijdens de E3 laten zien en dat is wellicht een beter moment om een oordeel te vellen.

Battlefield V