De laatste tijd worden we overspoeld met vele top games. Het merendeel hiervan bestaat uit shooters zoals Medal of Honor en natuurlijk Call of Duty: Black Ops en deze trend zal ook in 2011 worden voortgezet. Eén van de eerste shooters waar we in 2011 mee aan de gang kunnen is Homefront.

Homefront is een shooter die het op een totaal andere boeg durft te gooien. Deze game neemt ons niet mee naar een oorlog in het verleden, of een fictieve oorlog in een land ver van thuis maar brengt de Noord-Koreaanse invasie naar de USA. Het verhaal zal zich afspelen in het jaar 2027 en de oorlog zal voor het grootste deel in de USA gestreden worden.

Het leuke aan dit verhaal is dat het geschreven wordt door niemand minder dan John Milius, co-schrijver van onder andere Apocalypse Now en Red Dawn. Deze prachtige bron van ervaring zal er hopelijk voor zorgen dat Homefront een intense singleplayer ervaring zal krijgen. Om ons hiervan nog te overtuigen hebben we alvast de eerste screenshots van de singleplayer van Homefront ontvangen en die zijn hieronder te bekijken.

[nggallery id=452]