Goed nieuws voor de Alfa Romeo en Peugeot fans onder ons: je kan je auto een service beurt geven in Gran Turismo 5. Als de rook onder je motorkap vandaan komt en je hebt nog maar weinig over van de paardenkrachten die ooit in jouw auto gestopt werden, ga je gewoon naar GT Auto en laat je je auto een beurt geven door een paar mannetjes met gele shirtjes aan.

Je kan je auto laten poetsen, je kan de olie laten verversen en je kan velgen en spoilers aanbrengen zoals in Gran Turismo 4. Helaas kan je geen andere velgen aanbrengen op standaard auto’s, alleen de premium auto’s zijn hiervoor geschikt. Als je andere velgen hebt, kan je die ook in een willekeurige kleur spuiten.

Ook kan je je hele auto laten resprayen deze keer. Als olie vervangen niet genoeg is om je auto weer op te lappen, kan je een hele nieuwe motor krijgen om hem weer aan de praat te krijgen. Ook kan je onderdelen van je auto die helemaal kapot zijn laten vervangen. Hieronder zie je de mannen van GT Auto dat allemaal doen met een Honda Civic die een hele foute spoiler krijgt.