Ubisoft zal op de aankomende E3 Assassin’s Creed: Odyssey onthullen. De uitgever bevestigde vrijdag dat de game inderdaad in ontwikkeling is nadat de titel eerder al lekte via een goodie. De setting van deze nieuwe game zal het Oude Griekenland zijn en dat sluit natuurlijk mooi aan op Assassin’s Creed: Origins, waarin we het Oude Egypte konden verkennen.

Ditmaal mogen we ons onderdompelen in de Griekse oudheid en dat is per definitie een interessante setting. Als we op de eerste details af mogen gaan, dan zullen we genoeg nieuwe gebieden mogen verkennen, denk bijvoorbeeld aan: Macedonië, Achaea, Epirus, Thracië, Azië en de Egeïsche en Ionische zeeën. Deze informatie is onderdeel van een waslijst aan details dat is gelekt, hoewel niet met zekerheid te zeggen is of het allemaal klopt.

Naar aanleiding van al deze uitgelekte details willen we jullie vandaag een wat open vraag voorleggen. Namelijk of Assassin’s Creed: Odyssey genoeg vernieuwing zal bevatten. Allereerst omdat er niets leuker is dan in een sappige discussie te treden alvorens de aankondiging en daarnaast omdat de lijst met details – hoewel niet bevestigd – een wisselend beeld schetst. Als je Assassin’s Creed: Origins als uitgangspunt neemt – wat een reboot voor de franchise was – dan zullen er behoorlijk wat vernieuwingen binnen de gameplay worden toegepast.

Naval gameplay keert bijvoorbeeld terug en dat op een grotere manier dan je gewend bent. Ditmaal kun je een eigen vloot opbouwen en zelfs AI gestuurde schepen commanderen. Ook kun je veel customizen in het uiterlijk van de schepen, je crew en meer. Een andere grote vernieuwing lijkt in de verhaallijn te zitten, die je nu met twee personages kan doorspelen waarbij de ervaring ook daadwerkelijk anders is. Beide personages beschikken verder over eigen skills en hebben een andere vorm van de Eagle Vision.

Er zitten dus wel degelijk de nodige vernieuwingen in dit nieuwe deel, mits de lijst met details klopt. Tegelijkertijd lijkt Ubisoft heel veel gameplay elementen uit voorgaande delen te gebruiken. Denk aan rookbommen, customization opties zoals in Assassin’s Creed: Unity en het broederschap systeem, net zoals het renoveren van panden. Maar ook de basis van de game die vergelijkbaar zou zijn met die van Ghost Recon: Wildlands.

Met dezelfde soort blauwdruk als Assassin’s Creed: Origins en Ghost Recon: Wildlands, kan je je afvragen of Assassin’s Creed: Odyssey inderdaad genoeg vernieuwing binnen de franchise zal brengen. In dat kader is er genoeg om over te discussiëren. Deze discussie laten we jullie graag voeren, dus laat ons vooral weten wat jij verwacht en hoe je er tegenaan kijkt. Is het genoeg om je aandacht weer te trekken of klinkt het je allemaal té bekend in de oren en ben je wat sceptisch?

Wat je mening over dit onderwerp ook mag zijn. Steek deze vooral niet onder stoelen of banken en laat hieronder zeker weer van je horen!