Ondanks het promotionele shot hierboven van Borussia Dortmund in Pro Evolution Soccer 2019, zal het team straks niet in de game zitten. Konami raakt momenteel in rap tempo de ene licentie na de andere kwijt en dat gaat natuurlijk geen positieve klanken opleveren voor de game. Borussia Dortmund’s overeenkomst met Konami heeft de club volgens de uitgever “vroegtijdig beëindigd”, de licentie had namelijk geldig moeten zijn tot 2020.

Konami laat verder niet weten wat de reden is geweest voor Borussia Dortmund om de deal te beëindigen. Wel meldt men dat ondanks dat dit team in promotionele screenshots verschijnt voor PES 2019, het team afwezig is bij het vrijgeven van het uiteindelijke product. Konami haar statement kun je hier terug lezen.

Borussia Dortmund was de enige club uit de Bundesliga die met haar eigen naam zou gaan verschijnen in de game. Deze is men nu dus ook kwijt en met het verlies van de UEFA-licentie onlangs lijkt PES 2019 alsmaar minder gevuld te gaan worden.

KONAMI and Borussia Dortmund had a license agreement with respect to the use of Borussia Dortmund’s logos, players, stadium and other features in KONAMI products until June 2020. However this agreement was prematurely terminated by Borussia Dortmund. KONAMI will not include Borussia Dortmund’s logos, players, stadium and other features in “PRO EVOLUTION SOCCER 2019”.