Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

Special “Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld” – De herfstvakantie is voor ons allemaal weer ten einde en stiekem denken we allemaal alweer aan de kerstvakantie. Om de vakantie stemming er een beetje in te houden, hebben we hier een special voor jullie met de beste multiplayer games die je geprobeerd moet hebben en die je de vakanties door zullen helpen. Natuurlijk heeft iedere persoon zijn eigen smaak dus zullen we verschillende genre’s gaan behandelen. Geen zin om in vakanties continu in bed te liggen? Maak dan nu kennis met deze aanraders.

Het kleinere grut

Om het stoom wat af te blazen beginnen we met de wat jongere gamers onder ons. Hier bevelen we enkele games aan die leuk zijn voor de aller kleinsten. Een heel leuk voorbeeld hiervan is natuurlijk LittleBigPlanet, iedereen kent Sackboy natuurlijk wel. Het kleine voodoo poppetje dat bijna alles waar kan maken wat jij in je hoofd hebt zitten. Als je houdt van afwisseling dan is deze multiplayer echt iets voor jouw, iedereen kan creëren wat hij zelf wil en online delen zodat anderen van jouw levels kunnen genieten, tot maximaal vier personen tegelijk.

Ben je niet zo heel fantasierijk? Misschien ben je wel muzikaal en in zo’n geval is bijvoorbeeld Guitar Hero iets voor jouw. Pak je plastic gitaar, drumstel of microfoon en ga tot maximaal acht personen online de strijd aan om het liedje het beste tot zijn einde te brengen, of werk samen als een band en verover die high-score.

Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

Ready? Set, GO!

Zo, nu we de kleineren onder ons hebben vermaakt is het tijd om een ander genre aan te gaan pakken. Zoals de titel wel een beetje heeft verklapt is het tijd om het te gaan hebben over racen. Racen blijft een genre waar je een heleboel gamers mee kunt verblijden en ook hier gaan we weer enkele games van behandelen. We beginnen met ModNation Racers, een racegame met een totaal andere stijl dan we van een normale game zijn gewend. Dit omdat het meer lijkt op karten en het heeft net als LittleBigPlanet het doel om zelf te creëren, te delen en te spelen. Creëer je eigen karts en bestuurders en deel ze online en download de skins van anderen. En natuurlijk het belangrijkste, het race gedeelte, dit is bij ModNation Racers zeer verslavend en natuurlijk wil jij bovenaan komen op de wereldranglijst.

Een wat realistischer geval is natuurlijk Formula 1 2010, de meest recente racegame tot nu toe en de game kwam onverwachts met vele hoge scores. De game zit erg leuk in elkaar en het racen werkt erg fijn, dus als je van veel snelheid houdt is deze game echt wat voor jouw. De graphics van deze game zijn vrij realistisch en deze game zal je het echte race gevoel bezorgen.

Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

BOOM! Headshot

En dan nu het thema waarop een groot gedeelte van jullie zit te wachten, de shooters. Natuurlijk hebben we hier ook weer een paar voorbeelden van voor jullie om lekker online te kunnen genieten en mensen vol te pompen met lood. We beginnen met de meester op het shooter gebied, Call of Duty. De serie die al zes delen op zijn naam heeft staan en deel zeven zal binnenkort zijn entree maken op de consoles. Ga tot maximaal 18 personen in een game online en strijdt tactisch of onder bruut geweld naar de overwinning.

Een ander grootschalig voorbeeld is M.A.G., in deze game kan je met maximaal 256 personen in één game online spelen, in twee teams van 128 verdeeld, die weer verdeeld zijn in kleine commando’s die uiteindelijk worden samengevoegd zodat het slachtveld groter en groter wordt. In dit spel is het de bedoeling om tactisch te spelen en de overwinning binnen te halen.

Natuurlijk valt een spel als Far Cry 2 ook onder een shooter en de online functie hiervan is heel realistisch. Steek een graanveld in brand, dicht je wonden met een sigaret en de wind speelt ook een rol in de online modus. Natuurlijk moet je ook je vijanden omleggen en hiermee verdien je diamanten die je kan inruilen voor bijvoorbeeld wapens.

Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

Extraordinary

Natuurlijk bestaan er ook games die iets hebben wat een andere game totaal niet heeft, een compleet eigen idee. Neem als voorbeeld de multiplayer van Assassins Creed: Brotherhood. Deze game is nog niet uit maar we hebben een voorproefje gehad van de bèta en de game modi zijn echt uniek. Hierin ben je, net als in de singleplayer, een huurmoordenaar die steeds een nieuw contract krijgt aangeboden om andere mensen om te leggen. Natuurlijk zit er in de tussentijd ook iemand achter jouw aan die je zal moeten ontwijken. Verdien hiermee xp, ga niveaus omhoog en krijg nieuwe moves en wapens die je dan kunt gebruiken om het makkelijker voor jezelf te maken.

Naar onze mening valt de multiplayer van Uncharted 2 hier ook onder, het lijkt in feite op een gewone adventure/shooter, maar er wordt veel gebruik gemaakt van het cover-systeem en de besturing is volledig in third-person. Naarmate je niveau vordert krijg je nieuwe specials die je ook weer helpen het verder iets makkelijker te maken.

Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

Fairplay

Natuurlijk kunnen we één van ‘s meest gespeelde genres natuurlijk ook niet vergeten, namelijk de sportgames. Uiteraard beginnen we met het spel die al enkele jaren de troon steelt in dit genre, FIFA. Iedereen kent FIFA, de voetbalfederatie die in Frankrijk zit en baas is van de voetbal in Europa. Voetbal, misschien wel de bekendste sport in de wereld, kent al jaren de FIFA serie op de consoles en elk jaar zijn er meerdere mogelijkheden. In dit geval staat de online functie natuurlijk even centraal. Het spreekt allemaal voor zich, je kiest je favoriete club en gaat online de strijd aan volgens de officiële voetbal regels en je probeert te tegenstander gewoon te verslaan in een goed potje voetbal. Ook kan je een tweede controller toevoegen en samen online de strijd aangaan, of gewoon offline tegen elkaar.

Een andere sport game die het al jaren goed doet is NHL en nog niet zo heel lang geleden werd NHL 11 gereleased. Natuurlijk heeft NHL hetzelfde doel als FIFA, je tegenstander verslaan in een potje sport. Alleen hier ga je te werk met puck en stick op het ijs om je tegenstander koud te maken. Kies ook hier je favoriete team en ga het ijs op en body check je tegenstanders tegen de omheining.

Special: Welke multiplayer game moet je deze vakantie hebben gespeeld

Ik wil ze allemaal!

Deze special is bedoeld om jullie op wat ideeën te brengen om nog een leuke multiplayer game aan te schaffen die je door je vrije tijd heen helpt. Veel van de hierboven genoemde games hebben nog maar een waarde van 30 euro of lager, dus kunnen voor een lager bedrag toch heel wat uren speelplezier geven. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak en daarom zijn er enkele genres behandeld. We hopen dat jullie wat inspiratie hebben gegeven en we horen graag een reactie.