De speciale edities van Red Dead Redemption 2 bevatten zoals je hebt gezien enkele extra missies. Het gaat hier om de missies met de naam ‘The Bank Robbery’ en ‘Gang Hideout’, beschikbaar in de singleplayer van de game. Deze missies kun je alleen spelen wanneer je een speciale editie van de game hebt aangeschaft, namelijk de Special of Ultimate Edition.

Spelers vonden dit raar, aangezien het verhalende singleplayer content betreft waarvan men vindt dat iedereen hier recht op heeft. Het is immers geen cosmetische content of simpelweg een extra wapen of paard, want het zijn daadwerkelijk een tweetal missies. Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen, maar Rockstar heeft nu in een reactie laten weten dat het hier enkel om zij-missies gaat.

De missies zijn volgens Rockstar speciaal gemaakt voor deze edities van de game en dragen niets extra’s bij aan het hoofdverhaal van Red Dead Redemption 2.

“The Bank Robbery and Gang Hideout included in the RDR2 Special Edition are side activities created specifically for that edition and are not part of the main story.”