Bungie zou vanavond de plannen voor het tweede jaar voor Destiny 2 bekendmaken en dat hebben ze via een livestream inmiddels gedaan. Het tweede jaar gaat op 4 september van start met de release van de volgende grote uitbreiding voor de game, genaamd ‘Forsaken’.

In Forsaken zul je twee ‘nieuwe’ bestemmingen aandoen. De eerste is de Reef, waar gevangenen in The Prison of Elders een ontsnapping plannen. Dit zal je tegen moeten gaan en degene die zijn ontsnapt moet je opjagen.

De andere locatie is ‘Tangled Shore’, een gebied waar verschillende asteroïden zich bij elkaar bevinden en waar de Scorne vrij rond beweegt. Verder brengt de uitbreiding verschillende nieuwe wapens, uitrustingen én Supers.

Wat betreft endgame content, mogen spelers een nieuwe activiteit verwachten, Gambit genaamd. In Gambit worden PvP en PvE samengevoegd waarin teams in aparte arena’s tegen vijanden strijden en zogenaamde motes verzamelen. Als er genoeg zijn verzameld, dan zal de baas losgelaten worden. Het is echter ook mogelijk om de arena van een ander team binnen te stappen en hun strijd te verstoren.

Forsaken komt ook nog met een nieuwe Raid die zich afspeelt in Dreaming City, het thuisland van de Awoken. Veel details gaf Bungie hierover nog niet, behalve dat deze Raid meer bazen dan ooit zal bevatten.

De release van Forsaken is tevens de aftrap van een nieuwe ‘Annual Pass’ en dat is een andere manier van aanpak wat betreft content leveren. Bungie belooft meer endgame uitdagingen aan te bieden, meer items om te verzamelen, meer activiteiten, nieuwe Triumph Records en meer lore.

Na Jaren van strijd is de Reef vervallen tot een gebied van totale anarchie. Spelers onderzoeken de recente onrust, verkennen nieuwe regio’s, ontdekken nieuwe krachten en verdienen krachtige wapens. Voortbouwend op de meest gevraagde behoefte aan een betekenisvolle en lonende engame ervaring, biedt Destiny 2 de Dreaming City. Vol geheimen om te ontdekken en bazen om te verslaan, biedt deze bestemming ook een geheel nieuwe raid, in eerste instantie ontworpen ter ondersteuning van de endgame content. Rond de lancering van Forsaken worden ook langverwachte veranderingen en functies ingevoerd voor alle spelers van Destiny 2, zoals een nieuw wapen slot systeem, Random Rolls, verbeteringen aan het mods systeem en talloze andere verbeteringen die het spel nog leuker moeten maken.

Op 17 juli mogen Destiny 2 spelers update 1.2.3 verwachten en die update brengt onder andere de 6v6 Quickplay als een permanente modus naar de game. Als laatste gaf Bungie een geüpdate versie van de roadmap vrij, zie hieronder.