Of EA is gek op trollen, of er staat ons een hele mooie aankondiging te wachten op de aankomende E3. Gisteren zijn namelijk plots de Community Parks en de andere online componenten van SKATE 3 weer beschikbaar gesteld. Aanstaande zaterdag zal de eerste persconferentie van de E3 2018 plaatsvinden, namelijk die van EA Games. Het kan dus zomaar zijn dat de uitgever dan leuk nieuws voor ons heeft, zoals de komst van SKATE 4.

SKATE 3 is alweer wat jaartjes oud en kwam uit in 2010, het is dus 8 jaar geleden dat we een nieuwe SKATE-game hebben gezien. Twee jaar geleden werden alle online componenten van SKATE 3 uitgezet door EA en hiermee eindigde een prachtig tijdperk. Met de E3 nog enkele dagen van ons vandaan zijn deze servers plots weer aangezet, wat toch wel een bijzondere move is.

Als de game kortgeleden beschikbaar was gesteld als backwards compatible titel voor de Xbox One of onderdeel was geworden van PlayStation Now, dan was het goed te verklaren. Maar laat het nu zo zijn dat SKATE 3 al sinds november 2016 beschikbaar is op de Xbox One, dus het opnieuw aanzetten van de servers heeft hier niets mee te maken.

Hints rond SKATE 4 zijn er bovendien genoeg geweest in de afgelopen maand, bijvoorbeeld een EA ontwikkelaar met een SKATE 2 T-shirt op Twitter. Of wat dacht je van het vernieuwen van het handelsmerk? Of van de bekende skater Atiba Jefferson die een ‘head scanning’ foto op zijn Instagram plaatste bij EA’s hoofdkantoor?